Balesetnél segítettek a szolnoki önkéntesek

Megosztás

Augusztus 10-én a Törökszentmiklós és Szajol közötti úton az MH 3. Területvédelmi Ezred 68. vitéz Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj önkéntes területvédelmi tartalékos állományába tartozó katonák közúti balesetnél nyújtottak szakszerű segítséget dr. Rácz Károly önkéntes műveleti tartalékos százados vezetésével.

Csontos Mária zászlós, Horváth József és Tasy Sándor főtörzsőrmesterek, Zsigmond Zoltán törzsőrmester, Simon György, Zsadony Dávid, Koncz Viktória, Lovász Zoltán szakaszvezetők, valamint Koncsik János tizedes a kéthetes MH Észak-Keleti Ideiglenes Alkalmi Kötelékben töltött szolgálatuk végeztével tartottak Nyíregyházáról Szolnokra, amikor közvetlenül előttük egy tartálykocsi és egy személygépjármű ütközött, majd mindkét jármű az árokba sodródott.

A baleset után a katonák azonnal megbizonyosodtak arról, hogy a tartálykocsi nem szállít veszélyes anyagot, és biztosították a helyszínt az Országos Mentőszolgálat munkatársainak kiérkezéséig. Koncsik tizedes a tartálykocsi vezetőfülkéjéhez sietett, hogy a könnyebb sérüléseket szenvedő gépjárművezetőnek segítsen, miközben többi társa másik gépjármű vezetőjét segítette ki autójából.

A helyszínre érkező mentők megállapították, hogy mindkét jármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.

Forrás: honvédelem.hu

Kapcsolódó cikkek